Avantaj Çelik

İkinci Kalite Profil Boru

İkinci Kalite Profil Boru
62 kişi görüntüledi.

İkinci Kalite Profil Boru

İkinci Kalite Profil Boru , üretim esnasında ölçü ve form standartlarına uygun olmayan ürünlerin sınıflandırıldığı gruptur. Standartları yakalayamayan bu ürünlerde malzeme kalitesi açısından problem bulunmamaktadır. Boy kısalığı yada malzeme et kalınlığı açısından ayrılan ürünlerde 2. Kalite profil grubuna dahil edilmektedir.

 

İkinci Kalite Profil ile Çıkma Profil Farkı
İkinci Kalite profil ürün ile çıkma profil boru ürünler aynı özellikte değildir. Piyasada 2. Kalite profil boru için çıkma ve kullanılmış profil gibi tanımlar doğru değildir. Aralarındaki en bariz fark 2. Kalite Profil Boru fabrikadan direkt temin edilmiş olup daha önce hiç kullanılmamıştır. Diğer çıkma profil yada kullanılmış profiller gibi herhangi bir işlem görerek tekrar satışa sunulmamaktadır.

 

İkinci Kalite Profil Tedarik Süreci
İkinci Kalite Profil üretici fabrikalardan ihale yoluyla satılmaktadır. Her üretici fabrikanın farklı farklı ihale koşulları bulunmaktadır. En bilinen iki tane firmanın çalışma koşulları aşağıda belirtilmiştir.
 

İhale Çalışma Koşulları Firma – 1
Üreticilerden en bilindik olanı uzun bir dönem aylık bazda ihaleye çıkmaktaydı. Aylık ihale şartlarında fabrikanın üretmiş olduğu tüm kutu profil ve boruları alıyorsunuz. Malzeme ebatları ile ilgili üretici fabrika herhangi bir taahhüt vermeden ıskarta ya ayrılan ürünleri ihaleyi alan firmaya veriyor.

Şu anda bu firma çalışma sistemini liste halinde hazırlayıp yüklü tonajlarda teklif usulü yapmaktadır. Listeler genelde 100 ton üzerindedir. Liste içerisinden seçme şansınız bulunmamaktadır. İnce kalın profil grupları ile boruları da almanız gerekmektedir.

 

İhale Çalışma Koşulları Firma – 2
Diğer bilindik üretici firma ise ihale sistemini biraz daha uzun soluklu olacak şekilde ay bazında değil de teminat DBS sistemi ile yapmaktadır. İhaleyi alan firmanın DBS tutarı kadar malzeme çıkarmaktadır. Fiyatlar hurda fiyatı ve piyasa koşullarına göre belirlenmektedir. Üretilecek malzeme durumu haber verilmeksizin üretimden ayrılan tüm ürünler ihaleyi alan firmaya satılmaktadır.

 

İkinci Kalite Profil Satan Firmalar
İkinci Kalite profil boru perakende sektöründe satış yapan firmamız Avantaj ÇELİK ve diğer firmalar ise stoklarını hem üreticilerden hem de ara spotçu firmalardan aldığı malzeme çeşitleri ile doldurmaktadır. 2. Kalite Profil sektöründeki en büyük sorunlardan bir tanesi yüksek miktardaki müşteri talepleridir. Fabrikalardaki imalat hatası toleransların sürekli iyileştirilmesinden dolayı ıskartaya ayrılan malzemeler de her geçen gün azalmaktadır.

WhatsApp
+90 532 111 10 58